Подiлитись
05/10/2022
Швейцарські партнери на Вінниччині

Представники Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва відвідали Вінницьку область. Швейцарська Конфедерація є донором Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа і надає цільову підтримку п’яти регіонам України. 

Впродовж дня партнери завітали до Вінницької ОВА, Вінницької міської ради, Центру активності громадян у Війтівецькій громаді, а також до гуманітарно-інформаційного хабу «Я — Маріуполь».  

Представники Програми EGAP презентували швейцарській делегації наші спільні проєкти та досягнення, серед яких стратегія розвитку Вінниці 3.0, чат-бот СВОЇ, платформа e-DEM, послуга єМалятко, модернізований сайт Вінницької міської ради. 

«Я живу у великому місті, але якби я поїхав до віддалених муніципалітетів Швейцарії, я б не знайшов такі цифрові інструменти, які ви впроваджуєте тут. Рівень цифровізації регіонів України вражає — нам вже є багато чого у вас повчитися», — підкреслив Андре Хубер, директор Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва.  

Завдяки підтримці Швейцарії ми проводимо тренінги з кібербезпеки для працівників органів місцевого самоврядування, впроваджуємо інструменти е-демократії, створюємо ефективні політики у громадах та навчаємо школярів цифровізації та роботехніки. У Вінницькій області обрано 8 пілотних громад, цифровій трансформації яких ми сприяємо. 

«Після перемоги на нас чекає об’ємна та кропітка робота щодо відновлення України. Це не просто відбудова міст та будинків, а й кардинальні зміни у політиках та підходах. Завдяки децентралізації та співпраці з швейцарсько-українською Програмою EGAP ми можемо реалізовувати проєкти цифрової трансформації на місцях», — зазначив Сергій Моргунов, міський голова Вінниці.