Подiлитись
17/08/2023
Досвід громад: Червоноград

Про життя Червоноградської громади під час війни, успішні приклади комунікації місцевої громади з ВПО та співпраці з містами-партнерами – читайте в інтерв’ю міського голови Червонограда Андрія Залівського на Інтерфакс-Україна

Андрій Залівський:

«Завдяки колишньому жителю Червонограда – пану Володимиру Скворцову – нам вдалося підписати меморандум про співпрацю з німецьким містом Ольденбурґ. Це нове партнерство, однак великий обсяг гуманітарної допомоги ми отримували саме звідти.

Пан Володимир, про якого я згадав, 20 років тому проживав у Червонограді, а зараз мешкає в Ольденбурзі. Коли почалася велика війна, він вирішив допомогти Україні – займався гуманітарною місією, регулярно приїжджав до нас.

Разом із ним приїздили п’ять німців, які не побоялися та привозили нам вантажі. Загалом було 5-7 вантажівок. Зараз Володимир, його сестра Ольга разом з іншими волонтерами створили свою громадську організацію, яка й досі допомагає Україні.

Він своєю активною позицією спонукав міську раду Ольденбурґа допомагати Україні: нам передали карету швидкої допомоги, інші необхідні речі та планують підтримувати нас надалі».

Читайте більше в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

А також дізнайтеся про досвід різних гомад, зокрема, слухайте Андрія Залівського на нашому курсі «Адаптація та інтеграція ВПО: досвід і можливості» на освітній онлайн-платформі Зрозуміло!

Інтерв’ю підготовлене у межах спільного спецпроєкту інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна» та Фонду Східна Європа «Досвід громад», започаткованого за підтримки програми «Стійкість», яку виконує Фонд Східна Європа у консорціумі неурядових організацій на чолі з ERIM (Франція) та коштом Європейського Союзу.